Monday, August 24, 2009

Bertemu Lagi Ramadhan

Alhamdulillah, syukur sangat sebab masih diberi kesempatan oleh Allah swt untuk bertemu dengan Ramadhan sekali lagi. Setiap tahun bila berakhirnya Ramadhan, itulah yang aku selalu doakan, semoga dipanjangkan umur agar dapat bertemu dengan Ramadhan lagi pada tahun depan.

Setiap kali bertemu Ramadhan, sejak hari pertama lagi, dunia ini seakan kaku sebentar. Tiba-tiba dunia ini menjadi tenang dari kekalutan. Sekurang-kurangnya itulah yang aku rasakan. Bila memandu kereta, terasa benar ketenangan itu, tiada perasaan kalut dan hendak cepat sampai. Things feel a lot easier... Di pejabat, hari terasa seperti cepat berlalu tanpa perlu memikirkan soal menu tengahari. Tau-tau hari dah petang, dan dalam 2 hari seminggu, makan sajalah apa yang sempat dan kenyang di Uniten. Ya, perjuangan perlu diteruskan di bulan puasa ini.

Semoga rahmat dan keberkatan Ramadhan kali ini dapat meredakan penyakit wabak yang melanda dunia.. H1N1.. semoga semua bala ini cepat berlalu dan rahmat Ramadhan berpanjangan.. Amin.

No comments: